Knolselderijsoep
In erwtensoep is de knolselderij een belangrijk ingrediënt. Maar je kunt hem ook heel goed als hoofdingrediënt gebruiken. Weer eens wat anders!
Eenvoudige knolselderijsoep voor 4 personen
Wat heb je nodig:
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- groente- of kippenbouillon
- zout en peper
- eventueel wat room
- en natuurlijk een middelgrote knolselderij (ongeveer 800 gram)
Pers de twee teentjes knoflook uit en snipper de sjalotjes. Bak ze samen op laag vuur met wat olie of boter in 10 minuten zacht en glazig in een soeppan.
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Voeg de blokjes toe en laat het geheel zachtjes enkele minuten stoven. Doe er dan 1 liter bouillon bij en laat het 15 minuten koken.
Pureer de soep en voeg naar smaak zout, peper en room bij.
Voor een voller soepje kun je er, tijdens het bereiden, prei en aardappelen aan toevoegen.
Wil je er een chique bakje van maken kun je de kommen bij het opdienen garneren met fijngehakte verse peterselie, wat gebakken spekjes of wat geroosterde walnoten!
Eet smakelijk!